FORMIRAN IV. SAZIV DJEČJEG VIJEĆA OGULIN

Dječje gradsko vijeće Grada Ogulina, kao programska aktivnost Društva Naša djeca Ogulin, obilježilo je šestu godišnjicu rada. Tim je povodom, 3. ožujka 2017. godine, u Gradskoj vijećnici Grada Ogulina, održana konstituirajuća sjednica IV. saziva DGV-a. Predstavljeni su novi vijećnici i izabrano novo predsjedništvo.
Osim dječjih vijećnika, sjednici su nazočili Jure Turković, gradonačelnik Grada Ogulina, Karmela Matić, glasnogovornica Grada Ogulina, Sanja Kosanović, predsjednica Udruge Radost, Ljiljana Kaurić, predsjednica DND-a Ogulin, Barbara Stipetić, tajnica DND-a Ogulin te  članovi Dječjeg foruma Klek.

Sjednicu je otvorila Daliborka Šlat, predsjednica III. saziva. Ona je nakon uvodnog pozdrava, pozvala vijećnike III. saziva da iskažu svoja razmišljanja o radu DGV-a. Potom su se predstavili vijećnici IV. saziva.
Vijećnici IV. saziva DGV-a, kao izabrani predstavnici ogulinskih osnovnih škola, Dječjeg foruma Klek  i Udruge Radost, na mandat od dvije godine, su:

1. Bilić, Nitaj, Prva osnovna škola, 4.r.
  2. Ćićak, Tin, Udruga Radost
  3. Franjković, Daria, OŠ Ivane Brlić – Mažuranić, 7.r.
  4. Ivanjko, Gabrijela, Prva osnovna škola, 6.r.
  5. Porubić, Robert, OŠ Ivane Brlić – Mažuranić, 5.r.
  6.   Salopek, Jelena, Dječji forum Klek
  7. Sertić, Leonarda, Prva osnovna škola, 7.r.
  8. Špehar, Iva, Dječji forum Klek
  9. Turkalj, Petra, OŠ Ivane Brlić – Mažuranić, 6.r.
  10. Veršec, Ana, OŠ Ivane Brlić – Mažuranić, 4.r.
  11. Vučić, Nika, Prva osnovna škola, 5.r.

Tajnim glasovanjem, vijećnici su odabrali svoje predsjedništvo. Daria Franjković je  postala  predsjednica, a njezina zamjenica Gabrijela Ivanjko. Voditeljica DGV-a je Ljerka Salopek Bacanović, učiteljica razredne nastave u Prvoj osnovnoj školi.

Prisutni su upoznati sa Planom rada DGV-a  te  Financijskim planom za jednogodišnje razdoblje koje je podnijela  Ljiljana Kaurić. Sjednica je završila riječju gostiju koji su iznijeli svoja pozitivna mišljenja o radu DGV-a.

Dječje Gradsko vijeće Grada Ogulina pravi je primjer aktivne dječje participacije. To je dječja aktivnost koja osigurava  djeci slobodno izražavanje mišljenja, iznošenje prijedloga odraslima i sudjelovanje u procesu donošenja odluka kojima se, općenito, podiže kvaliteta življenja u Gradu, a to je i jedan od razloga zbog kojih Grad Ogulin nosi titulu Grad Ogulin prijatelj djece.