SAVEZ DND U EUROPSKOM TJEDNU ODRŽIVOG RAZVOJA

Savez društava Naša djeca Hrvatske se uključio u kampanju “17 Globalnih ciljeva za održivi razvoj” početkom 2016. godine. Savez je pokrenuo vlastitu medijsku kampanju i apelirao na podizanju svijesti o važnosti “17 Globalnih ciljeva održivog razvoja” na način da je angažirano 17 stručnjaka iz različitih polja koji su putem snimljenih kratkih jednominutnih filmova metodom pozitivnog promicanja, odnosno, zagovaranja govorili o “17 G.C.” Angažirani su autentični stručnjaci iz različitih područja i 17-ero djece koji su u drugoj polovici jednominutnih filmova dali svoje iskreno dječje mišljenje o jednoj od tema održivog razvoja. Kampanja je bila izuzetno dobro medijski  prihvaćena, sada u Europskom tjednu održivog razvoja se planiraju ponoviti spotovi na facebooku Saveza te na taj način podsjetiti na važnost da se svaki pojedinac uključi i da svoj doprinos očuvanju održivog razvoja. Apeliramo na sve da se uključe na način da sheraju jednominutne filmiće na svojim društvenim mrežama i na taj način podignu svijest o važnosti održivog razvoja.