AKCIJI „ZA OSMIJEH DJETETA U BOLNICI“ PRIDRUŽILI SE I NOGOMETAŠI SLAVEN BELUPA

Članak 24. Konvencije o pravima djeteta glasi: Dijete ima pravo na zdravstvenu zaštitu, na liječenje i oporavak od bolesti, na primjerenu hranu, pitku vodu i na čistoću okoliša. A da djeci, boravak u bolnici bude ljepši i ugodniji, Društvo Naša djeca Koprivnica  i odjel koprivničke Pedijatrije, uz veliku pomoć Nogometnog kluba Slaven Belupo, održali su edukativno-zabavnu  aktivnost za djecu prilikom njihovog boravka u bolnici, u akciji “Za osmijeh djeteta u bolnici”. Sport povezujemo sa zdravim načinom života. Potiče psihički i fizički razvoj od najmlađe dobi te u velikoj mjeri djeluje preventivno i zaštita je od negativnih čimbenika kao što su loše društvo u kojem su prisutni droga, kriminal i nasilno ponašanje. Sudjelujući u sportskim aktivnostima djeca ne samo da razvijaju tjelesnu spretnost, vlastite potencijale i zdrav način života, nego mogu time poboljšati vlastitu sliku o sebi, povećati svoje samopouzdanje i svijest o vlastitim sposobnostima. Djeca kroz tjelesnu aktivnost uče o važnosti vježbanja, ali i o timskom radu, sportskom duhu, postavljanju ciljeva i prihvaćanju izazova. To je dob u kojoj se postavlja temelj za zdrav život, a tjelesna aktivnost jedna je od važnih sastavnica tog života.

U mjesecu velikih sportskih događanja, sportaši najpopularnijeg sporta na svijetu, nogometaši Slaven Belupa, pridružili su se ovoj akciji te iznenadili  mališane na dječjem odjelu koprivničke bolnice. Svojim su  posjetom,  Mateas Delić, Mato Grgić, Dario Čanađija, Petar Brlek, Vedran Purić, Ante Marković, Stjepan Geng i pomoćni trener Dragan Tadić, oduševili  mališane te  izmamili osmijeh na  njihova  lica. Bar nakratko, učinili su djeci  boravak u bolničkom okruženju  još  ugodnijim. Djeca su provela vrijeme u ugodnom druženju s koprivničkim nogometašima koji su im podijelili  autograme i prigodne darove- Slavenove majice, šalove, privjeske i zastavice.