DJEČJE GRADSKO VIJEĆE GRADA KUTINE

Dječje gradsko vijeće grada Kutine održalo je 25. veljače 2014. godine  5. sjednicu na kojoj su gostovali gradonačelnik Grada Kutine Andrija Rudić, dogradonačelnik Damir Petravić i predsjednik Gradskog vijeća Nikola Domitrović.

Sjednica je započela aktualnim minutama na kojoj su članovi Dječjeg gradskog vijeća predvođeni predsjednicom Lorenom Brozović postavljali pitanja bitna za život djece u gradu – stanje oko gradskog bazena, mogućnost organiziranja odbojke kao izvannastavne aktivnosti u Sportskom centru, planiranje izgradnje dječjeg igrališta na novom gradskom trgu, pitanje klizališta u Kutini, problem oko računala u OŠ Banova Jaruga itd. Dječji vijećnici će, kako su najavili, zasigurno u narednom razdoblju sugerirati i ime gradskog trga, a od ostalih “ozbiljnih” tema zanimao ih je nogostup u Cvjetnoj ulici, budući da je taj nogostup vrlo bitan za djecu koja idu u OŠ Mate Lovraka. Gradnja nogostupa, kako je rekao gradonačelnik, će ići sigurno, ali budući da će Grad nastojati dobar dio sredstava za ovu investiciju osigurati kroz državne fondove o tome će ovisiti dinamika i početak gradnje koji je okvirno najavljen ovoga ljeta.

Predsjednik Gradskog vijeća Nikola Domitrović predstavio je mlađim vijećnicima način funkcioniranja Gradskog vijeća, što Gradsko vijeće radi i predstavlja, što se od njega očekuje te što se očekuje od predsjednika Gradskog vijeća. Vijećnici su i tu imali pitanja na koje je predsjednik GV-a dao odgovore.

Predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Lorena Brozović uspješno je vodila sjednicu dječjeg vijeća koja je završila raspravom o planu rada i dosadašnjim aktivnostima. Uz pomoć voditeljice Dječjeg gradskog vijeća Ines Špehar i voditeljice Koordinacijskog odbora Kutina – Grad prijatelj djece, Renate Vlahek, sjednica je bila konstruktivna, a sastav dječjeg gradskog vijeća pokazao se aktivnim i zainteresiranim za probleme djece u gradu Kutini.