DRUŽENJE FORUMAŠA DND VIRJE I DJECE IZ DJEČJEG VRTIĆA “ZRNO”

U srijedu, 12. ožujka 2014. članovi Dječjeg foruma Društva “Naša djeca” Virje sa svojom voditeljicom učiteljicom Natašom Sušanj posjetili su najstariju odgojnu skupinu djece u Dječjem vrtiću “Zrno”. S obzirom na to da i inače često surađuju tijekom cijele godine ovo im je bilo samo još jedno druženje od mnogih koja će uskoro uslijediti. Kako 22. ožujka obilježavamo Svjetski dan voda Forumaši su željeli sa vrtićancima podijeliti neka saznanja o vodama, dati im nekoliko savjeta kako zaštititi i uštedjeti vodu te su za sam završetak druženja zajedno izveli nekoliko pokusa. Naravno, ne smijemo zaboraviti da su članovi Dječjeg foruma malim prijateljima recitirali i pjesmice na temu voda.

Učiteljica Nataša vrtićancima je prikazala prezentaciju te im ispričala priču s naslovom “Zatvori vodu” što je male vrtićance neobično zainteresiralo i obradovalo. Mnogi od njih iznijeli su svoja mišljenja te primjere na koje načine oni kod kuće radi na manjenju potrošnje vode. Ovo je druženje bilo zagrijavanje i uvod za obilježavanje 22. travnja Dana planeta Zemlje kada Forumaši i Društvo “Naša djeca” za sve mještane Virja, one male i velike, pripremaju veliko iznenađenje.