HUMANITARNE AKCIJE

Likovni_002

Savez društava Naša djeca Hrvatske  je od svog osnutka (1950.) do danas aktivan u provođenju brojnih humanitarnih akcija za socijalno osjetljivu djecu, za djecu pogođene prirodnim katastrofama te Domovinskim ratom.

Neke od akcija koje smo provodili:

• Akcija za pomoć djeci nastradaloj od potresa na makarskom i dubrovačkom području (1962)
  • Humanitarna pomoć djeci u godinama rata: „Prijatelj prijatelju“ (sakupljanje igračaka, literature, odjeće, novaca); „Srcem za djecu Hrvatske“ (humanitarna pomoć za stradalu, ranjenu  i prijevremeno rođenu djecu)
  • Prva humanitarna aukcija ilustracija za akciju “Za osmijeh djeteta u bolnici” (2013)
  • Prodaja UNICEF čestitki i proizvoda u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku i Društvima Naša djeca Akcija

Aktivne akcije:

• „Kumstvo” za socijalno ugroženu djecu u suradnji s austrijskom organizacijom “Rettet das Kind”
  • Pun kofer prijateljstva“  za djecu poplavljenih područja – u suradnji s Društvom Naša djeca Vinkovci

PUN KOFER PRIJATELJSTVA

Za djecu s  poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije

LOGO PUN KOFER PRIJATELJSTVA

Više o akciji:

Društvo Naša djeca Grada Vinkovaca se zajedno s Društvom psihologa Vukovarsko-srijemske županije od samog početka proglašenja stanja katastrofe u Vukovarsko-srijemskoj županiji zauzelo za djecu s poplavljenih područja kako bi im se organiziralo kvalitetno provedeno slobodno vrijeme i pružilo adekvatnu psihosocijalnu pomoć.

Cilj ove akcije je osigurati svakom djetetu poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije pojedinačno putnu torbu (kofer) s najosnovnijim osobnim stvarima za svaku priliku. S obzirom na to da se djeca i njihove obitelji neće moći vratiti kući još nekoliko mjeseci, a u tom periodu će mijenjati adrese na kojima će boraviti, želimo im olakšati život “ptica selica” do povratka njihovim domovima.

Do sada je prikupljeno 76 kofera i većina su uručeni djeci na Smotri dječjeg stvaralaštva 19. listopada 2014. u Vinkovcima. Akciji su se odazvala brojna Društva Naša djeca, tvrtke, hoteli, rotary klubovi, udruge i pojedinci te je tako nastavljeno i dalje. Cilj je akcije prikupiti 140 kofera u kojima bi se našle nove osobne stvari za svako dijete koje je na bilo koji način prošlo kroz igraonicu “Ganja” u Gunji (http://www.dndvk.hr/). Humanitarnoj akciji se priključio CityEX osiguravajući besplatnu dostavu kofera prijateljstva u Gunju.

Priključite se i vi :)!

Za sve dodatne informacije, slobodno nam se obratite:

Društvo Naša djeca grada Vinkovaca

Predsjednik, gospodin Mario Perković

Tel. 098/177 2094

E-mail: dnd.vkci@gmail.com

Savez društava Naša djeca Hrvatske

Gospođa Snježana Krpes

Tel. 01/49 22 959

E-mail: info@savez-dnd.hr

Prva humanitarna aukcija ilustracija za akciju “Za osmijeh djeteta u bolnici”

HUMANITARNA AUKCIJA 1

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ive Josipovića u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske 21. studenoga 2013. godine u 19 sati u Kući Europe održana je humanitarna aukcija ilustracija najuglednijih hrvatskih autora za akciju „Za osmijeh djeteta u bolnici“.

Ovu humanitarnu aukciju je podržalo 20 najpoznatijih hrvatskih ilustratora/ica i likovnih umjetnika/ica nagrađivanih u zemlji i svijetu, a koji su za ovu svrhu donirali 41 ilustraciju (I. Antolčić, Z. Bašić, M. Ćeran, I. Guljašević, M. Hajdinjak, B. Hollingsworth, M. Jelić, D. Jerabek, D. Kolanović, D. Kukić, Ž. Mezić, Ž. Prstec, S. Puntarić, V. V. Radoičić, S. Rešček Ramljak, T. Tomić, T. Torjanac, I. Vitez, P. Vončina i T. Zlatić).

Kupnja vrhunskih, maštovitih i originalnih likovnih radova omogućit će opremanje igraonica, škola i prostora za boravak djece i roditelja te edukaciju bolničkog osoblja i volontera na dječjim odjelima u bolnicama u Hrvatskoj koji sudjeluju u akciji „Za osmijeh djeteta u bolnici“, a koja promiče i primjenjuje suvremena načela humanizacije bolničkog liječenja djece.

Još se uvijek možete uključiti u ovu akciju – više o načinima doniranja saznajte u Savezu DND Hrvatske.