O ljudima

 • IMG_9802

 • Aida Salihagić Kadić

  prof. dr. sc., predsjednica Saveza DND Hrvatske

  Redovita je profesorica u trajnom zvanju na Sveučilištu u Zagrebu, u Zavodu za fiziologiju Medicinskog fakulteta, za grane Fiziologija čovjeka i Neuroznanost. Bavi se istraživanjima u području zastoja u rastu fetusa, patofizioloških mehanizama nastanka perinatalnih oštećenja mozga te fetalnoga ponašanja. Objavila je više od 100 publikacija, od čega 55 znanstvenih radova zastupljenih u međunarodnim indeksnim publikacijama, a koji su citirani više od 500 puta. Autorica je brojnih poglavlja iz fetalne i neonatalne fiziologije, te neurofiziologije fetusa, u domaćim i međunarodnim knjigama u svijetu poznatih izdavača, te autorica ili koautorica 6 priručnika (3 sveučilišna), 2 sveučilišna udžbenika i jedne znanstvene knjige. Dopredsjednica je Hrvatskog društva fiziologa.
  Pročitajte detaljnije
 • Sonja Borovčak

 • Sonja Borovčak

  dopredsjednica Saveza DND Hrvatske

  Gospođa Sonja Borovčak je sadašnja dopredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske. Dugogodišnja je članica Izvršnog odbora Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“. Više od 35 godina aktivna je članica i volonterka u osnovnom Društvu Naša djeca Zabok u kojemu je i predsjednica. Na osnovi njenih ideja, inicijativa i aktivnog angažmana u DND-u Zabok, ostvarila je brojne akcije i aktivnosti s djecom i za djecu u njihovom slobodnom vremenu. Svojim ugledom i zalaganjem utjecala je da Grad Zabok postane dobitnikom prestižnog naziva „Grad Zabok – prijatelj djece“. Zaslužna je za pokretanje nekoliko novih akcija Saveza DND, među kojima i za uvođenje od 2001. godine redovnih godišnjih zajedničkih sjednica djece iz Dječjih foruma Hrvatske i zastupnika u Hrvatskom saboru.
  Pročitajte detaljnije
 • sanja

 • Sanja Škorić

  dopredsjednica Saveza DND

  Moje ime kaže sve o meni:

  sanjaa

 • Snježana Krpes

 • Snježana Krpes

  Volontiranje i profesionalni rad u DND-ovskoj obitelji započela sam 1995. godine i to traje, i traje … Većinu toga što radim, osmišljavam, stvaram vezano je uz djecu i za djecu i to me jako veseli. Voditeljica sam mnogih projekata u Savezu DND, potičem osnivanje novih DND-a i razvoj projekta “Gradova i općina prijatelja djece”, vodim radionice o dječjim pravima i dječjoj participaciji, dramskom odgoju, udrugama, projektima za djecu … Pišem i režiram dramske tekstove i priredbe za djecu, uređujem knjige, a u noviji vrijeme podučavam djecu i odrasle o zdravoj prehrani. Volim se smijati, pjevušiti, verati se po vrhovima planina, udisati svježi zrak i gledati horizonte, čitati, kuhati za obitelj i prijatelje. Učenje od djece, prirode te mudrih i plemenitih ljudi najljepše mi je životno iskustvo.
 • Ana Kolobarić

 • Vesna Dimitrijević

  voditeljica računovodstva

  Živahna i glasna, Vesna nam u ured unosi veselje. Uvijek je spremna na šalu i zna neki novi vic. U poslu, kako kaže, voli sve imati pod kontrolom, i onda s Vesnom nema šale. Spretna pregovaračica s okom za detalje, rješava izazove i brine o Savezu i kada se stvari zakompliciraju. Zato je Savez sretan što ima Vesnu – već 32 godine!
 • vlasta na webu

 • Ana Kolobarić

  administrativna tajnica

  Ako nazovete Savez DND-a Hrvatske, najvjerojatnije će Vam se prvo javiti Ana. Anu svi volimo jer je uvijek srdačna, draga, strpljiva i brižna. Ana brine o organizaciji tekućih poslova Saveza – od komunikacije i primanja stranaka do ostale tehničke podrške radu Saveza. Ponosna je na svoju obitelj, a posebno na svoje dvije unučice, čije slike joj krase radne površine. Ana je dio Saveza već 31 godinu.
 • Iva Mandić i Tanja Šoštar

 • “Zajedno s djecom i za djecu!”

 • Iva Mandić

  asistentica na projektima

  Iva je prava povjesničarka i voli filozofirati. Ali ne i bez pokrića jer je diplomirala na Filozofskom fakultetu – Sveučilište u Zagrebu, a potom magistrirala povijest u Budimpešti na „Central European University.“ Od Ive ćete uvijek čuti nešto zanimljivo ili duhovito. U Savezu brine o povjesnim dokumentima, ali je istovremeno i maherica za web.

 • Marina Žilić

   

  asistentica na projektima

  Marina je magistar komparativne književnosti, a uz posao asistentice na projektima u Savezu studira bibliotekarstvo na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Godinama se bavi volonterskim radom u raznim udrugama, a ujedno je i članica organizacijskog tima Kotar Teatra u Delnicama. Svestrana, proaktivna, kreativna, voli film, kazalište, a u slobodno vrijeme bavi se tajlandskim boksom.

 • lana kassim

 • Lana Kassim

  asistentica na projektima

  Lana je diplomirani sociolog i filozof i radi kao asistentica na projektima u Savezu društava Naša djeca Hrvatske. Godinama se bavi volonterskim radom, a započela je u udruzi “ADHD i ja” gdje je radila na poslovima u učenju s djecom s posebnim potrebama. U slobodno se vrijeme bavi organizacijom humanitarnih događanja i koncerata te daje instrukcije djeci kojoj su one potrebne. Voli učenje stranih jezika, trenutno uči ruski.