SVETI NIKOLA I DJED MRAZ U PRELOGU

SVETI NIKOLA POHODIO DJECU ŽUPE PRELOG – DRUŠTVO NAŠA DJECA DARIVALO DJECU SLIKOVNICAMA

Blagdan Svetog Nikole, biskupa – zaštitnika djece, pomoraca i putnika, i ove je godine bio svečano i radosno proslavljen u župi Sv. Jakoba. Sama svečanost započela je dan uoči blagdana sv. Nikole, 5. prosinca u 17 sati na kojoj se okupilo nekoliko stotina djece zajedno sa svojim roditeljima.

Već pola sata prije početka crkva Sv. Jakoba bila je prepuna radosne djece koji su i ove godine došli moliti zagovor sv. Nikole da ih štiti i prati kroz život.

U samu proslavu uveo nas je gosp. Željko Sokač, koji je pozdravio sve prisutne i ukratko pojasnio tko je bio sv. Nikola. Poslije pozdrava započeo je kratki glazbeno – scenski prikaz u čast Sv. Nikoli kojeg su izveli mališani iz dječjeg pjevačkog zbora „Maleni“. Oni su kratkim igrokazom, koji je bio ispresijecan glazbenim točkama, dočarali djeci zašto se isplati biti dobar u životu. Igrokaz je završio dolaskom sv. Nikole koji je i ove godine bio radosno dočekan od mnoštva djece.

Nakon dolaska sv. Nikole, vlč. Siniša Preiner, blagoslovio je svu okupljenu djecu i roditelje i na njih zazvao blagoslov i zagovor sv. Nikole. Iza blagoslova sv. Nikola je uz pomoć„anđela“ i svojih suradnika, podijelio toliko iščekivane darove svoj prisutnoj djeci, koje je osiguralo Društvo Naša djeca Prelog. U godini čitanja, djeca su dobila uz slatkiše i slikovnice.

DJED MRAZ U PRELOGU – „ZBRKA IGROKAZA OKO TRI DJEDA MRAZA“

Na trgu ispred Doma kulture 21. prosinca 2013. organizirana je priredba Društva Naša djeca „Djed Mraz i darovi“.

Ispred Doma kulture okupilo se velik broj posjetitelja, među kojima i velik broj djece koja su došla pogledati priredbu Dječjeg foruma „ZBRKA IGROKAZA OKO TRI DJEDA MRAZA“, Društva Naša djeca iz Preloga, pod vodstvom Kristine Najman i Marije Bermanec. Forumaši su nas na duhoviti način uveli u iščekivanje „pravog“ Djeda Mraza, koji je u Prelog stigao s konjima i kočijom, uz svoje pomagačice i svakom djetetu darovao „simbolične“ poklone.

Na trgu su bili i štandovi preloških udruga, a mogle su se kupiti i knjige, kolači, rukotvorine, sokovi i dr. Forumaši su izradili čestitke i prodavali ih po simboličnoj cijeni.